Clublessen

Bij paardensportvereniging de Gelderse Boys heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan lessen dressuur-, spring- en afdelingsdressuur. Dressuurlessen worden aangeboden op woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagmorgen. De springlessen vinden plaatst op maandagavond en de afdelingsdressuurlessen op vrijdagavond. Naast het basis lidmaatschap kunt u zich opgeven voor deze lessen, de lessen kunnen per kwartaal worden aan en afgemeld. Zie ook hoofdstuk les modules.

AANMELDEN

Aanmelden voor dressuur-, spring- of afdelingsdressuurlessen kan via de website (hoofdstuk lidmaatschap en kies voor de gewenste modules) of via de mail. Nadat de aanvraag bij ons is binnen gekomen zal dit doorgegeven worden aan de coördinator van de (commissie) clublessen hij/zij neemt contact met je op en zal ervoor zorgen dat je wordt ingedeeld in de lessen.

AANVANG

Dressuurlessen worden in de winter verreden in de voorbak (en achterbak) en in de zomer in beide buiten banen. Bij gebruik van beide rijbanen kan er 10 minuten voor aanvang van de les gestapt worden in het tussen gedeelte (20x20m). Tijdens de wisseling van de lessen wordt de nieuwe groep opgedeeld in twee rijbanen door de instructeurs en kan er uitgestapt worden in het tussen gedeelte. Na aanvang van deze lessen kan er niet meer deelgenomen worden aan de les. 

Springlessen worden in de winter verreden in de voorbak en in de zomer in één van de buitenbanen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat de pony’s en paarden alvast los gereden zijn. In- en uitstappen kan gedaan worden in het tussen gedeelte (20x20m) wanneer er individuele trainingen plaats vinden in de achterbak. Van de eerste groep wordt verwacht dat er geholpen wordt met het opbouwen van enkele hindernissen, van de laatste groep wordt verwacht dat zij helpen met het opruimen van de hindernissen.

Afdelingsdressuur is het rijden met een vier- of zestal, een vorm van teamsport in de discipline dressuur. Deze lessen worden in de winter verreden in de voorbak en in de zomer in één van de buitenbanen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat de pony’s en paarden alvast los gereden zijn. In- en uitstappen kan gedaan worden in het tussengedeelte (20x20m) wanneer er individuele trainingen plaats vinden in de achterbak.

Een aantal weken voor aanvang van de wedstrijd(en) wordt vastgesteld welke opstelling van het vier- of zestal de basisopstelling wordt en welke ruiter(s) reserve staan. Net zoals bij het voetballen kan niet iedereen in de basis opgesteld worden, vergeet niet reserve ruiters zijn net zo belangrijk als basisruiters. Een reserve ruiter blijft nauw betrokken bij het team tijdens de trainingen en kan op wedstrijden bij onvoorziene omstandigheden (direct) invallen. De afdelingsdressuurlessen mogen gezien worden als een extra uurtje les per week en een gezellige teamsport, die veel gezelligheid met zich meebrengt op de wedstrijden zelf. 

Bij deelname aan de clublessen wordt er verwacht dat de paarden en pony’s naast de lessen ook bereden worden. Daarnaast kunnen paarden en pony’s altijd buiten gelongeerd worden.

AFMELDEN

Afmelden van de lessen dient ruim voor aanvang van de les doorgegeven te worden aan de instructeur. Per les is er een groepsapp (whatsapp) waar alle deelnemers per groep aan toegevoegd worden zodat er eenvoudig en snel kan worden afgemeld. Mocht je niet kunnen afmelden via de groepsapp dan kan er  contact worden opgenomen met Gérard Kras (+31 6 517 463 15).

LESSEN INDELING

Maandagavond springen (twee groepen: even - en oneven weken)
Groep 1 18:30 - 19:30 uur Anne Hurkmans
Groep 2 19:30 - 20:30 uur Anne Hurkmans
Groep 3 20:30 - 21:30 uur Anne Hurkmans

 

Afdelingsdressuur    
      
 Paarden Ineke Zwart  

 

Woensdagmiddag dressuur beginner
Groep 1 14:00 - 14:45 uur Els Kootkar 
     

 

Woensdagavond dressuur gevorderden (twee rijbakken)
Groep 1 18:30 - 19:15 uur Hugo Lambooy  Ineke Zwart
Groep 2 19:15 - 20:00 uur Hugo Lambooy Ineke Zwart
Groep 3 20:00 - 20:45 uur Hugo Lambooy    Ineke Zwart
       

Lessen zijn 45 minuten.

Klik hier voor de link naar de Actuele clublesindeling.